Minderne i musikken

Jeg har netop lavet en ny playliste, og da jeg lyttede til den for første gang forleden under en løbetur, slog det mig hvor mange store sportsoplevelser, jeg har haft, hvor udvalgte numre VIRKELIG har gjort en forskel. Bestemte numre kan sende mig tilbage til et helt præcist sted, på en eksakt lokation, en helt konkret dag eller time, når jeg hører det, selv flere år efter. Musik har virkelig en stærk påvirkning. Jeg har fantastiske minder til mange bestemte numre. Men de her 5 numre er helt specielle i sportssammenhæng 🙂

  • ACDC med “Thunderstruck : Stevns Jernmand 2017. Det var første gang, jeg deltog og overaskende vandt jeg hele stævnet på den ½ distance. På løberuten løber man ud til- og ned i grusgraven og ind igennem et gammelt tørrehus. Man løber ind i en mur af mørke, som står i stærk kontrast til den skarpe sommersol udenfor. Der var sat stearinlys op, så man kunne se, hvor man skulle sætte fødderne og så BLÆSTE ACDC ud i det store tomme rum for fuld smadder. Jeg kan huske, jeg grinte højt for mig selv med lyd på og sagde “FUCK hvor fedt”. Jeg elsker Stevns Jernmand og har kun gode minder (og podiepladser) med fra det stævne. Jeg håber sådan, det bliver muligt at gennemføre og deltage i juni 2021! Jeg har i dag sat hometraineren op og støvet cyklen af, som ikke har været i brug siden sommeren. Alle batterier i diverse censorer er skiftet ud, så der er ingen undskyldning længere! (også selvom der ikke er en træningsplan…)
  • Vollbeat med “For evigt“: Ironman 2017. I hele træningsperioden op til min første Ironman, hørte jeg tit “For Evigt” i mine løbepas. Nogle gange føltes træningspassene som evindelige og uden ende. Jeg elsker de skift, der er undervejs i nummeret, og det giver enorm energi i fødderne. Under løbedelen i 2017, var der et langt stræk ud til enden af langelinje – og ude for enden er der en powerzone. Da jeg nærmede mig på 3. runde, spillede de For evigt – og jeg fik luft under fødderne og kunne nærmest flyve i et par km.
  • Shawn Mendes med “In my blood“: Hamborg marathon april 2018. ½ år efter Livas påkørsel var det stadig ikke let at få hverdagen til at fungere for hverken Liva eller resten af familien rundt om hende. Shawns album var udkommet få måneder før og vi havde grovlyttet til det. Særligt In my blood mindede Liva om hvordan hun havde det. Jeg dedikerede turen til Liva og jeg havde trænet mod PR. På løbsdagen gik alt som forventet, men de sidste 4-5 km var jeg tyndhudet og havde følelserne uden på tøjet og tankerne hjemme i Danmark hos min store pige, der havde været så meget igennem. Tårerne pressede sig på da Shawn kom i ørerne i målopløbet og jeg passerede målstregen opløst i gråd. Jeg har de værste målfotos fra Hamborg. Men jeg fik min PR og Liva fik et ekstra stort kram da jeg kom hjem.
  • Justin Timberlake med “Can’t stop the feeling“: Helsingør IM 70.3 2019. Vi er tit nogle klubkammer, der følges ad i bilen til stævner og jeg har fulgtes rigtig mange gange med Caroline. Vi lavede BIG FOUR i 2019 og jeg husker særligt at ankomme til Shell tanken i Helsingør og skulle tisse helt vildt af nerver, løbe ind og låne toilettet og køre videre igennem byen klokken kvalme med vinduerne rullet ned og skråle løs til Justin. Der er virkelig ikke noget der slår “the feeling” og jeg ønsker bare ikke at den målstregsfølelse stopper! Can’t stop the feeling husker jeg i øvrigt også fra ALOTs powerzone til Ironman i 2017, hvor gode kammier satte det på, stort set hver gang jeg passerede, da de vidste det var min POWERSONG det år 🙂
  • Julia Michaels med “Into You“: Virtuel Back Yard 2020. Corona nedlukning – hele familien er i sommerhus med hjemmeskole og hjemmearbejde. Vi skråler med på “Tættere end vi tror” hver dag i radioen på P3 kl. 18 og skriver sms’er ind til Pelle Peter Jensel, der er radiovært. Jeg skal løbe mit første ultra løb – i en virtuel udgave. 10 runder a 6.7 km. Jeg havde 5 runder alene og 5 runder, hvor jeg på skift havde pigerne og Balder med. Carla havde totalt overskud da hun og Sara var med, mens Sara led lidt mere. De tog en runde på cykel også. Liva var også med som DJ en runde, hvor hun spillede Julias nummer på højtaleren i cykelkurven “run right into you”. Elskede alt ved det.

Mindernes musik – ahhhh – det var dejligt med den lille tur ned af memory lane i dag, hvor solen skinner og smittetallene går nedad og jeg skal ud og løbe Nytårs mørke-marathon om lidt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s