Virtuel backyard ultra – mit første ultra løb

Jeg har løbet mit første ultra løb! 67 km blev det til i dag – 10 runder a 6706 meter 🙂 75.000 skridt. Det var faktisk ikke svært – eller hårdt – før det lige pludselig blev det! Jeg havde troet, at alle km efter Marathon ville blive udfordrende og hårde, men det var maven og hofterne der til sidst sagde “tak for nu”.

Konceptet er simpelt. Jeg havde fundet en rute på 6,7 km i det smukkeste Vesterlyng og startede på den hver time – kl “hel”. Vi var 9 der stillede til start, hver i vores egen “baghave”, sammen hver for sig.

Jeg havde altså én time til at løbe de 6,7 km, opdatere at jeg var kommet rundt, gå på toilettet, spise, drikke, slappe lidt af osv. Løbet forsætter til sidste m/k har gennemført en omgang som ensom majestæt. Vinderen vinder æren som “last woman standing” 🙂 Alle andre der er “udgået” undervejs, får en DNF – Did Not Finish.

Mit ur var gået helt død her til morgen selvom der havde ladet op i nat. Der skulle GPS til for at få synkroniseret tid og dato, så for hver runde jeg kom rundt, måtte uret i laderen.

Jeg lagde ud kl 9 på 1. runde med Balder. Det havde regnet meget af natten og det stoppede først 8.30 (heldigvis), og det har holdt tørt hele dagen, og med absolut ingen vind, 13 grader og skyer og sol på skift var det perfekte løbeforhold.

Lige før første runde.
Fra 6. Runde med cykel support 🙂
Pause mellem to runder.
Lige før sidste og 10. Runde

Jeg havde lagt en plan og lokket teenagere med på skift, så der var selskab, fællessang og Dj til højtaleren på runderne:

  1. Runde kl 9 med Balder 46 min.
  2. Runde kl 10 alene med Mads og Monopolet 39 min
  3. Runde kl 11 alene med Mads og monopolet 39 min
  4. Runde kl 12 med Carla og Sara i løb 46 min
  5. Runde kl 13 alene med fed playliste 37 min
  6. Runde kl 14 med Carla og Sara på cykel 39 min
  7. Runde kl 15 alene med god musik 38 min
  8. Runde kl 16 med Liva i løb 44 min
  9. Runde kl 17 med Liva på cykel 40 min
  10. Runde kl 18 med Liva på cykel 40 min

Jeg havde håbet at klare 9 runder, men nappede også den 10. Dejligt med et helt antal km fremfor et kommatal:-) 67 er pænere end 60,3… Jeg var den sidste der udgik før “vinderen”, Tanja, som løber endnu mens solen er ved at gå ned og jeg skriver dette.

Mellem hver runde skiftede jeg også tøj for at undgå at være våd hele dagen: dvs jeg skiftede mellem de samme to sæt hvor det ene så hang til tørre mens jeg løb en runde.

Jeg havde virkelig vrøvl med maven til sidst, selvom jeg spiste og drak efter hver runde, havde jeg svært ved at holde det i mig. Og mine hofter begyndte også at være noget stive efter hver pause på de sidste to runder.

Det har været en stor oplevelse og jeg er så heldig at pigerne gad gøre mig selskab på skift. Det var nemmere end jeg frygtede og jeg er kommet igennem uden vabler – og kun den sædvanlige slitage ved bh kanten. Det var en fin generelprøve til det virkelig gælder i Silkeborg d 7. August (hvis coronaen lader det lykkes for os!)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s