Vi skal til “verdens største SwimRun Race”!

Knap nok er juni måned overstået med 6 sjove TRI-stævner (Karrebæksminde, La Santa Sprint Serien vol. 1, vol. 2, vol. 3 og vol. 4 i aften og Stevns Jernmand) før jeg opdager, at der nu kun er en måned til Caroline og jeg skal til Göteborg d. 4. august og lave “lidt” SwimRun.

SwimRun (nogle kalder det Aquathlon) er en forholdsvis ny kombinationssport, som blev etableret i Sverige i 2011, og som går ud på, at man i team af 2 personer skiftevis svømmer og løber – med mange skift undervejs. Man løber i en specialdesignet våddragt og svømmer med sine løbesko på, og skal have al det gear og energi med fra start, som man påtænker at bruge. Ofte svømmer man fra ø til ø i skærgården og løber trail på dyrestierne hen over øerne.

9451464094_7fcbaf7ee1_o
Foto fra http://www.oloppet.se

Jeg har lykkelig glemt, hvad det er, jeg har sagt ja til i vinters engang, så da jeg liiige kom til at læse lidt om løbet, fik jeg gigant sommerfugle i maven. Det er simpelthen verdens største swimrun race med mere end 800 deltagende makkerpar. Det består af mere end 33 km trailløb og knap 6 km svømning, og dertil kommer en del stigninger, hvor vi skal klatre på klipper. I alt er der 34 skift mellem svøm og løb. Se distancerne her.

oeloppet-2016-jakobedholm_dji_0151-hr
Foto fra http://www.oloppet.se

Godt grundformen er i top, meeen der skal vist lige trænes lidt terrænløb inkl. stigninger i løbet af juli måned. Godt jeg skal i sommerhuset i nærheden af Veddinge Bakker og en tur til Spaniens bjerge, så jeg må lige give den et nøk. Og jeg må ud og købe mig et par gode sko, som kan klare lidt klipper. Mine Salomon er for tunge og dræner ikke vandet godt nok.

På søndag har vi i ALOT planlagt en lille swimrun hyggeevent. Vi er 8-9 stykker, der tager op i vores sommerhus og svømmer til Nekselø (1,6 km), løber rundt derovre 8-9 km (der er gode stigninger) og svømmer hjem igen (1,6 km) – og spiger en frokost på havnen i Havnsø eller i sommerhuset. Så nu står den på Swimrun træning frem mod noget som sikkert bliver min til dato hårdeste sportslige præstation. Vi skal regne med at være i vælten ca 7-8 timer, som “motionister”. Sjiiit, jeg er spændt!

2018-06-26 22.30.32
Kort over ruten hentet fra http://www.oloppet.se

2 thoughts on “Vi skal til “verdens største SwimRun Race”!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s