Stevns skuffer aldrig!

For første gang i 3 år, har jeg deltaget i et TRI-race. Og f…ck hvor var det fedt! Oddsene var ellers ikke overdrevet gode – vejrudsigten var MEGET våd og min træning i to af disciplinerne har fortrinsvis fundet sted de sidste 1½ måned. Jeg har svømmet 4 ture i havet – og 0 i svømmehal og har nået en 6-8 ture på cyklen primært til og fra arbejde, når jeg har skulle til Hillerød. Løbeformen er god på udholdenhed, men mangler noget på fart, men HEY – jeg har altid været på podiet på Stevns – og det kom jeg også i dag – på trods af alt ovennævnte. Jeg ELSKER Stevns!

Vi var 7 atleter fra ALOT, som stillede til start – 4 på kvart og 3 på halv distance. Det var så vådt, da jeg stod op i morges med alting klar, og jeg har aldrig racet i rigtig vådt vejr. Min mave var så urolig/umulig at jeg måtte tage en imodium hjemmefra og jeg overvejede at tage våddragten på i Glostrup for at holde varmen inde og vandet ude indtil start. Lonnie hentede mig 8.15, vi kørte sammen til Faxe og afleverede Balder (Mark er i Viborg og Liva travl med andre ting, så de næste 3 dage er Balder på landet på “kur og spa-ophold”).

Det væltede ned med regn hele vejen derned, men da vi parkerede bilen i Rødvig, holdt det tørt. Og den bræk-regn, der havde varet hele morgenen, blev afløst af småbyger med stille, støv-regn.

Vi var kun ca 1/3 af de atleter, vi plejer at være på Stevns og man kunne godt fornemme det på havnen. Der var halvt så mange cykelstativer og de var ikke helt fyldt op. Vi ankom til check-in kl. 10 – med tre kvarter til race-brief. Lidt vel kort tid, særligt da Lonnie havde glemt telefonen med TRI-licens og ID i bilen og måtte retur og hente den. Vi nåede det lige og det var stadig tørvejr omend alt var vådt på havnen.

Kl. 11 gik starten for halv distance og 11.05 for kvart. Vi starter 5 af gangen i en rullende start og det er rart. Jeg fik som vanligt hilst på Nikolaj, min barndomsven fra Overdrevet, som er medarrangør sammen med resten af Stevns Tri. Det er så piv hyggeligt!

Vandet var ret køligt – ca. 14-15 grader og jeg skulle lige bruge et minut på at finde ro og en god vejrtrækning, det gik ikke stærkt, men jeg havde et fint flow. Efter ca. 24 minutter var de ca. 1000 m tilbagelagt og der havde både været lidt strøm og bølger. Jeg så flere der vendte om. Vi var 50 kvinder tilmeldt på min distance, men jeg kan efterfølgende se, at vi er 27 der har stillet til start og 25 der har gennemført. Vi plejer at være mere end dobbelt så mange. Der er nok nogle stykker som fik kolde fødder ved vejrudsigten også!

Jeg havde lidt svært ved at komme ud af våddragten op mod skiftezonen og ikke noget særligt fikst skift til cykel, men afsted kom jeg. Jeg overhalede ret hurtigt 2-3 kvinder og yderligere et par mænd, og så gik der længe før jeg overhalede nogle – og blev overhalet. De hurtige mænd som skulle køre ½, overhalede mig efter ca 15 km og ellers havde jeg meget første omgang af to på cyklen for mig selv. På anden omgang var der kommet flere til. Det er lidt sjovere, når der er atleter længere fremme på vejen, som kan motivere til at sætte fart på og overhale. Jeg holdt en god pace, men tabte også lidt fart på anden omgang.

De 45 km var også i tørvejr, omend der kom lidt dryp undervejs. Jeg kunne godt holde varmen, det havde jeg ellers frygtet, og jeg undgik de nærmest obligatoriske punkteringer i kølvandet på regnvejr.

Min lækre speedsuite fra Orca – og Triathlonshoppen – kom virkelig til sin ret i dag, den var silkeblød og tynd og gav ingen gnavesår. Det må være fordi den var våd fra svøm. De gange jeg blot har cyklet i den, har jeg haft friktionsmærker, så NU fik jeg endelig rigtigt prøvet den. Den er MEGA godkendt.

Tilbage i skiftezonen havde jeg et par helt frosne fødder uden sokker i cykelskoene og jeg fik så småt varmen i tæerne på løbet. Men først tog det en evighed at få løbesko på.

Lonnie var udgået i svøm, da hun blev dårlig, og Sidsel ligeså pga kulde, så de var blevet heppere og de havde givet mig en headsup om at jeg lå nr 2 efter cyklingen.

Pga. regnen var vi blevet advaret om at løberuten ville være præget af mudder og være glat flere steder. På trampestien ud langs klienten var jeg allerede på første runde ved at glide. Ned mod kalkgraven var der 3-5 meter med meget glat mudder, men også nede i graven var den hvide kalk meget glat. Det var svært at holde en hurtig fart.

I kalkgraven var det en passage, hvor man kunne se tilbage mod ens forfølgere. Jeg spottede en pige og kunne fornemme, hun var hurtig. Da vi kom op, kunne jeg fornemme på lyden fra asfalten, at hun havde virkelig god fart på og ved ca 4 km kom hun tordnende forbi – mere end 30 sek. hurtigere end mig pr km, så jeg forsøgte ikke at indhente hende. Håbede bare på, at jeg kunne afstand ned til nummer 4.

På 2. runde løb tabte jeg lidt fart og syntes det var svært at holde dampen oppe. Jeg opdagede flere gode trifolk som var der som heppere – bl.a. Rikke og Louise Sass. Der var rigtig fed stemning på trods af den stille regn, der var begyndt at falde igen.

De sidste 1,5 km var jeg ikke indstillet på at give 3. pladsen fra mig, så hvis jeg var blevet indhentet, havde jeg givet alt jeg havde. Jeg øgede farten og hørte flere råbe “god stil” osv. Det var ingen chance for at jeg blev hentet med 13 minutter ned, men det vidste jeg jo ikke. Jeg slutter som nr. 3 blandt 25 kvinder og som nr 13 ud af 75 samlet, et godt tal!

Efter Race fandt vi sammen og drak en kop kaffe og spiste lidt af den medbragte kage jeg havde med. i tørvejr indendørs.

Jeg har deltaget i Stevns Jernmand i alt 4 gange: I 2017, hvor jeg vandt på den ½ jernmand, 2018 hvor jeg blev nr 3 på kvart – og klubmester, 2019 hvor jeg blev nr 3 på ½ jernmand og nu igen i 2022, hvor jeg så blev nr. 3 på kvart. I 2017 var overraskelsen dog størst fordi jeg slet ikke havde regnet med at VINDE og var relativt ny atlet. I dag har givet mig troen på at jeg godt kan føre det “til noget”, hvis jeg holder fast. Så det gør jeg. Allerede om en uge er jeg i vælten igen – med Mellanie til en relay til Kronborg Ironman 70.3! YES!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s