Det, jeg tænker på, når jeg tænker, mens jeg træner/racer – Lidt om flow

Da jeg startede på at dyrke tri, var jeg spændt på, om jeg kunne opnå det samme flow, som jeg har, når jeg løber.

I dette billede fra Eremitageløbet 2014 ses lidt af følelsen i mine øjne. Jeg bliver lidt lang i blikket og en lille smule fjern.

Jeg er vild med at løbe, fordi jeg er 100% til stede i det – og kun det. Det er her jeg:

  • tænker, de tanker jeg ikke anede, jeg havde
  • får ideerne til nye projekter
  • løser dilemmaer eller problemstillinger
  • tager hul på en opgave, jeg ikke rigtig har kunnet få gang i eller
  • giver slip på en kedelig oplevelse, sorg, irritation og frustration.

Der er stort set ikke det, en løbetur ikke kan klare. Ligegyldigt vind og vejr, årstid eller hvor på kloden, jeg befinder mig. Jeg kan ikke gøre andet end at tage et skridt af gangen – igen og igen. Tankerne kommer og går. Benene flytter sig af sig selv. Humøret skifter:-)Og kan denne følelse så også findes frem på cyklen? I svømmehallen? I havet? Ja, det er min oplevelse, at jeg kan opnå meget af det samme på cyklen og i havet.

På cyklen giver den friske luft i kinderne, farten, tråddet og trækket, bakkerne, medvind og modvind, intervaller med mere fart og mindre fart en følelse af frihed og ubegrænsede muligheder. At være sin egen herre.

I havet er der kun min egen vejrtrækning at lytte til kombineret med at bunden skifter udtryk; tang, sand, græs, en fisk…

Bølger eller stille vand gør ikke den store forskel, men det er bare herligt, at man ikke skal vende efter 25 eller 50 meter.

Jeg opnår ikke helt det samme flow i svømmehallen, dels fordi jeg træner med skønne klubkammerater, som jeg sludrer med, men også fordi jeg tæller baner og træner teknik. Fokuserer på, hvordan jeg tager mine tag, hvordan jeg ligger i vandet eller hvad fødderne gør. Øver vejrtrækning til venstre side, som jeg er en kegle til.

For mig er flow en tilstand, jeg er afhængig af. Ikke bare i sporten men også på mit job, når jeg laver mad, når jeg strikker, slår græs osv. Så det er herligt, at der også er flow i de to “nye” sportsgrene i tri:-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s