Fysisk nedtrapning og mental opladning

Der er 10 dage til, jeg skal løbe 100 km! Der er 10 dage til, jeg skal være fysisk i gang i så lang tid, som jeg aldrig har prøvet før. Til IRONMAN stævner har jeg været i gang i 10,5 time, og i løb har jeg prøvet at være i gang i ca. 8 timer. Der er 10 dage til – og jeg er så spændt, at jeg næsten ikke kan være i min krop. Og ja, jeg ved godt, at det er virkelig mærkeligt at have det sådan – og at udsætte sig selv for noget sådan – mere end 11 timer i gang – helt frivilligt endda, men det har jeg altså. Jeg har brug for at mærke, jeg er i live.

Den sidste uges tid har jeg trappet ned i antal km dvs. kun løbet 60 km i forrige uge og i denne uge løber jeg kun ca. 45. Tilgengæld bruger jeg ret meget krudt på at gennemtænke løbet og forberede mig mentalt. Vi skal løbe 17,5 runder a 5,7 km. Jeg tænker at bide ruten op i 17 runder i stedet for at tænke 100 km. Og hvis jeg ikke kan overskue en hel runde, vil jeg overskue ½ time af gangen. Jeg håber ikke der er brug for mindre bidder end det…

Dagens våde 11,6 km sluttede af min en kviktest…

Jeg ved, at jeg kommer til at igennem depotet og jeg ved, at der er en mindre bakke ca. halvvejs på ruten – den bakke bliver nok højere og højere for hver runde, så her vil jeg også gå allerede fra start. Jeg håber på, at jeg kan holde ca. 8-9 km i timen, men regner med at det bliver mindre. Vil forsøge at løbe 6-6.15 min pr km, når jeg løber, men når jeg går to stræk a nogle hundrede meter, vil det trække gennemsnitsfarten ned. Jeg stiller uret til ikke at vise mig km tid, så stresser jeg ikke over det. Det vigtigste er at komme igennem, mest muligt i løb.

Jeg er ikke sikker på at mit ur kan holde batteri i alle de timer, så i denne uge har jeg afprøvet at løbe med det i hånden, mens det oplader fra en lille powerbank. Det gik ok. Måske kan jeg lægge det i en lomme, mens det oplader eller i min vest. Men det er rart at det er afprøvet.

Jeg er udfordret på en knyst, der er kommet på min højre fod – den gør at skoen strammer mere på højre end på venstre. Den seneknude jeg har på venstre vrist mærker jeg intet til. Jeg skal have mere end et par sko med til at skifte imellem, men mit andet par er der netop kommet et stort hul i på siden (de er for medtagede af vand og mudder fra Højlyngsløbet). Jeg har modtaget et nyt par Hoka One One Clifton 7 i en bred udgave, men de er alt for store, så jeg må tage mine Carbon X med som alternativ, selvom de ikke har den samme støtte.

Jeg gør mig mange tanker om, hvordan jeg skal overkomme mavesmerter/kramper, ture i hækken, kulde hvis det blæser og regner (Maj har jo ikke ligefrem været meget sommeragtig – jeg går stadig tur med hunden med vanter på…), vabler og muskelsmerter. Jeg forventer, at det kommer til at gøre ondt, og at der vil være perioder, hvor det hele er noget lort, og jeg vil have lyst til at give op. Vi kan også risikere at sommeren kommer og at det bliver piv-varmt, det vil heller ikke være for rart, så skal jeg tænke i at søge skygge og holde mig ekstra hydreret. Jeg har fundet min power-song med Coldplays nye “Higher Power”. Den må jeg spille lige så mange gange jeg har lyst!

Ved IRONMAN stævner har jeg ikke været i tvivl om, at jeg godt kunne gennemføre – der kunne gå alt muligt galt, men jeg vidste, at jeg kunne. Denne gang har jeg faktisk en lille djævel på skulderen, der siger: “Det dér kan du ikke!” Men lige bagefter kommer der et modsvar tilbage fra “Pippi-Mia” som siger” Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt!” Jeg har de gode bobler i maven og ved at jeg kommer ud på ukendt land, og det er det, der gør det spændende.

Jeg skal have fundet mig en god lydbog eller podcast – en man kan høre på en gratis tjeneste – E-reolen eller DR – gode ideer modtages! Da det er en lørdag, vi skal løbe, går formiddagen med Sara og Monopolet (selvom jeg synes det er blevet lidt kedeligt…)

Jeg er startet på en menu- og indkøbs/pakkeliste.

Huske- og depotliste:

 • Drikkevarer:
  • Cola
  • Kakaobrikker
  • Vand i dunke
  • Geler 12-14 stk med forskellig smag
  • Energidrik i dunke
 • Spiseligt:
  • Snickers
  • Snøfler
  • Gifler
  • Peanuts
  • Salte chips
  • Vingummi med cola og stjernemix
  • Vindruer
  • Bananer
  • Bolle eller pølsehorn
 • Diverse
  • Salt tabs
  • Papirlommetørklæder
  • Piller til maven (stoppiller)
  • Smertestillende
  • Klapstol at sidde i
  • Solcreme
  • Løbesolbriller
  • Powerbank
  • Airpods
  • Ur opladerledning
  • Løbevest og dunke hertil
  • Havregryn og rosiner til morgenmad
  • Vabelplaster
  • Mundbind
 • Ekstra tøj i lange baner i forskellige længder
 • Vizor / skygge
 • Pandebånd
 • Ekstra sko
  • første valg: hvid clifton 7
  • andet valg: rosa clifton 7 med hul i
  • tredje valg: ny clifton 7 med ekstra bredde
  • fjerde valg: carbon X
 • Klip klap / åben sko til bagefter
 • ekstra overtøj til at vente på de sidste kommer i mål (måske bliver det mig, men man ved aldrig)
 • lille håndklæde
 • en kasse til at have det hele stående i med låg, så det kan klare evt. regn

De næste 10 dage skal jeg bare holde mig snublefri, coronafri og ovenpå, så må vejrguderne være med os i Viborg og jeg drømmer om gode og udholdende ben på dagen!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s