COVIDagbog 29. marts 2020

Egentlig havde jeg planlagt cykeltur og græsslåning i dag – det er jo blevet sommertid – officielt – fra i dag. Men haven var blevet snehvid i løbet af natten, så i stedet ryddede jeg op i mine private indbakker og flæbede lidt med til “Corona morgensang på DR1” med Hr. Faber til “Hil dig frelser og forsoner” og “Solen er så rød mor”. Jeg er åbenbat rørstrømsk i dag – her på dag 32 med Corona i Danmark, og på dag 18 med nedlukning.

Dagene har fundet en vis rytme med os alle 4 hjemme. Jeg er den første der står op, går tur med hunden, går i gang med arbejdet på hjemmearbejdspladsen i soveværelset efter jeg har vækket pigerne og Mark. De styrer det selv med lektier og arbejde.

Mark og Carla fortsætter med kælderrenoveringsprojektet, når de kan. Liva er dødtræt af hjemmelivet – bedst som hendes efterdønninger af hjernerystelsen for 2½ år siden endelig er på retur og afslutningen af 9 klasse var “stort” at se frem til, sættes livet igen på pause. De sociale afsavn er store – især for teenagerne. Jeg hørte Statsministeren i radioen i går udtale at “det værste stadig ligger foran os”. Det er uhyggeligt at tænke på.

Når min arbejdsdag er slut, trækker jeg i træningstøjet og enten cykler 70-80 km eller løber semi-lange løbeture på 13-25 km. Forleden løb jeg 15 og sluttede af med en tur op over Herstedhøje, hvor jeg kunne se helt til havet, så klart var det. Kloden har godt af en pause. Solen bliver bare ved med skinne fra en skyfri blå himmel efter en absurd våd februar – den vådeste målt nogensinde. Fredag tonsede jeg cykel intervaller på Flyvestation Værløse, hvor der var god plads selvom mange var ude med drager, droner, modelfly, rulleskøjter og løbehjul. Efter træning: madlavning, sætter en vask over, går tur med hunden igen, drikker for meget rødvin og går tidligt i seng. Jeg tager på – og er blevet ligeglad.

Vi kan jo ikke træne sammen i ALOT og alle stævner og større sportsbegivenheder er aflyst – nu også Cph. marathon – foruden EM i fodbold, OL og nærmest alt andet frem til juni måned. Heldigvis er der gode initiativer til virtuelle løb sammen – altså hvor vi løber hver for sig fra egen hoveddør, men melder tid/distance ind efterfølgende. Seneste skud på stammen er ALOT Påskeløb, hvor jeg skal løbe marathon helt alene (12. april) og derefter holder vi en “last man standing” 2. maj. Begge dele skal jeg nok skrive mere om.

Weekenden er i øvrigt gået med vinduespudsning og kanelsneglebagning – og 23 km løb i går. I morgen tager vi til Havnsø for at være i eksil der i forhåbentligt en uges tid: med arbejde, lektier, hund og havbad og motion.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s