COVIDagbog 7.4.2020: Virus fra helvede

Det føles som at holde vejret længe under vand. Og skulle blive ved selv når det begynder at være svært og man får lyst til at gispe efter luft. Sådan har jeg det efter gårsdagens pressemøde. Jeg skal nok finde en måde at tage lidt luft ind af gangen – måske trække vejret igennem et sugerør, men det bliver ikke let. Jeg har stadig en let trykken for brystet, som har fulgt mig i 4 uger nu. Min krop reagerer.

Vi sad naglet til skærmen i aftes kl. 20. Liva kunne næsten ikke være i det: Afgangsprøverne er nu aflyst og erstattes af årskarakterer. Hvad skal der blive af den fede afslutning på 10 års folkeskole? Vi ved det ikke. Carlas konfirmation er allerede udskudt, kjolen er bestilt ½ nummer større og 2. dags tøjet taget i brug.

Mit og Marks arb.liv fortsætter i en amputeret udgave. Hjemmefra frem til ihverfald 10. Maj.

Alle sportslige aktiviteter inddrages: pigernes træning og for Livas vedkommende også afslutningen med basket i Glostrup. Hvad med Carlas oprykning til nyt hold? Og jeg får absolut ingen stævner denne sæson: Jeg venter bare på aflysningsmails fra Challenge Herning, Stevns jernmand, Silkeborg Tri og de andre “småting”. Jeg får travlt næste år, hvis verden er mere normal til den tid. Jeg tænker på de bristede Ironman drømme i mit netværk, for kammier, der ikke kommer til at race i år. Godt jeg ikke havde Big Four i år. Jeg har tit sagt, at den største udfordring for mig ikke ville være en Big Four eller en IRONMAN, men det ville være et helt år uden stævner at træne frem mod og glæde sig til. Det er nu en realitet.

Så selvom vi er gode til at hyggetræne, lave små løbe- og cykelture med de samme 2 og sætte virtuelle races op, så opdager jeg nu hvor helt og aldeles afhængig jeg er af det TRI-liv med alle de gode kammier i ALOT og fra andre klubber. Det er bare ikke det samme at stable brænde i sommerhuset…

Det føles lidt som om livet er aflyst, eller i hvert fald sommeren: Der er heller ingen udlandsferier at se frem til…

I går cyklede jeg 100 km med Mellanie og Caroline. Vi gjorde stop i Lejre hos bageren, men den var lukket, så vi måtte i Brugsen at tanke op. Da jeg kom hjem, kom Amalie over og vi gik amok i haven og fik ryddet ud langs den ene side af grunden. Jeg fortsætter i dag og resten af ugen. Vi ender med at komme hele vejen rundt, og sætter min lid til at storskraldsbilen kommer i morgen, for jeg har fyldt fortovet og køen tilden genåbnede genbrugsstation var timelang. Vi fortsætter også i kælderen med renovering. Det ender med at hytten og haven står snurrelige.

Efter påske er det slut med det usunde til hverdag. Slik, hjemmelavet is og kage, chips og vin er blevet dagligdag. Nu går den ikke længere….!

Forleden fejrede vi fars fødselsdag via Zoom: Vi sad 3 steder og skålede, sang og “pakkede gaver op”, sendte kagen rundt,…”er der nogle der vil have et stykke mere”… 🤪 Det gik, men det er ikke det samme som at give og få en krammer af sin familie. Vi sås med søs og niecerne på havnen i Havnsø, men måtte ikke kramme og gik tur med afstand.

Denne liste florerer på Facebook i dag. Jeg tager den med i dagens dagbog “bare fordi”. Det er syret. Surrealistisk. Uvirkeligt. Men selvfølgelig klarer vi den. For jeg – og vi- kan godt skrue ned for ALT i en tid. Og jeg er vant til udfordringer. Og det her er endnu en. Som vi klarer. Sammen. Hver for sig.

Bare så jeg aldrig glemmer det….. 6. April 2020.

 • Skolen aflyst – elever undervises hjemmefra.
 • Så mange som muligt skal arbejde hjemmefra.
 • Online Teams og Zoom møder bruges til arbejde, skole og Happy Hours.
 • Social distancering og isolation er det nye normale.
 • Tape på gulvene i dagligvarebutikker for at hjælpe med at holde afstand.
 • Begrænset antal mennesker i butikkerne.
 • Storcentre lukkes ned.
 • Restauranter får Corona menuer og omdannes til take away.
 • Sport aflyses og fitness centre lukkes.
 • Plejehjem beskytter beboerne ved at forbyde besøg.
 • Hele sportssæsoner aflyst.
 • EM, OL osv. udskudt.
 • Koncerter, teater, festivaler, underholdningsarrangementer – aflyst.
 • Konfirmationer, fødselsdage, påskefrokoster, feriesammenkomster – aflyst.
 • Ingen sammenkomster på 1000 eller mere, så 500 eller mere og så 10 eller mere.
 • Bøder til de som ikke overholder reglerne.
 • Mangel på værnemidler til vores sundhedspersonale.
 • Panik indkøb af fx. toiletpapir og gær.
 • Et kort øjeblik med tomme hylder i butikkerne.
 • Tyveri af håndsprit fra hospitaler.
 • Virksomheder som omstiller produktioner så der kan laves håndsprit, visir samt teste COVID-19 virus uden for hospitalerne.
 • Regeringer lukker grænser i hele verden.
 • Regeringens opmuntre os til at stå sammen ved at være hver for sig🙏🏼
 • Vi synger morgensang hver morgen med Philip Faber.
 • Højskolesangbogen kommer på bedstsælger listen.
 • Dronning Margrethe holde tale til folket.
 • Puslespil er udsolgt mange steder.
 • Børn sætter bamser i vinduerne.
 • Folk synger fra altaner.

Dette er den nye Coronavirus (Covid-19) pandemi, erklæret 11. marts 2020.

🍀🌈 – Det bliver godt igen.

3 thoughts on “COVIDagbog 7.4.2020: Virus fra helvede

 1. Jeg er taknemlig for, at vi nåede en herlig tøsetur i sommerhus med snak og rødvin til sent, hygge med dine dejlige piger og tøj-prøvning ❤️
  Glæder mig til gensyn, og til at fejre Carla når hverdagen igen er tilbage til normalen. Knus og kram (af den virtuelle slags selvfølgelig) til jer alle 4 😘

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s