Hvorfor skriver jeg på bloggen…?

img_3207

Jeg har altid skrevet dagbog. Først “rigtig dagbog” på blanke sider, siden jeg var ca 10 år. Da jeg rejste ½ år i Sydamerika som 20 årig, skrev jeg hver dag og indtalte også bånd, som jeg sendte hjem. Som yngre voksen skrev jeg 4 linjer hver dag i en 5-års dagbog, indtil jeg lidt tilfældigt stoppede, da jeg ikke fik købt en ny for omkring 10 år siden. Jeg skriver også rejsedagbog/blog, når vi rejser som os 4.

Jeg nyder at skrive: for at fastholde flygtige momenter, følelser, oplevelser. Jeg ved ikke, om jeg nogen sinde kommer til at læse noget af det igen – måske som gammel på plejehjem, som et alternativ til strikketøjet?

Jeg kan huske, at jeg i 2006 overvejede at “blogge” men faktisk ikke vidste, hvad jeg skulle skrive om, så jeg kom aldrig i gang. Familie- og arbejdslivet tog al min tid, men som årene er gået og pigerne i højere og højere grad lever deres eget liv, har jeg fået små tidslommer, hvor jeg kan skrive lidt igen. Og med min Iphone kan jeg skrive hvor og når som helst. Så det var nærliggende at skrive om det, jeg bruger meget tid på og som jeg henter enorm energi i: min egen og pigernes sport.

Jeg skriver for min egen skyld, jeg skriver til mig selv, jeg skriver for at holde mig motiveret, for at “samle på oplevelser”, for at tømme hovedet, for at få gejsten (tilbage), for at få luft for mine frustrationer, bekymringer, glæder, sorger og alt det leverpostejsfarvede midtimellem.

Jeg skriver ikke for at få likes, kommentarer eller opmærksomhed, som man måske kunne finde på at tro. Jeg bilder mig heller ikke ind, at det er lige interessant, det jeg skriver; hverken for mig selv eller andre. Jeg har bare besluttet mig for, at hvis andre har lyst til at læse med, er det ok.

I dag startede eksempelvis livet med træningsplaner igen og dermed den skemalagte træning frem mod næste års store mål. Efterårets første pas på hometraineren i kælderen gik faktisk ok efter en hård weekend –  først med min Mountainbikedebut med ALOT i lørdags og Lufthavnen rundt halvmarathon i går.

Jeg kørte 15 min opvarmning med:
– 5 min let intensitet 60% med fokus på cadance – 90-100 omd. pr. min.
– 8 min med 4 ”et bens intervaller”
– 2 min 60% med fokus på cadance 90-100 omd. pr. min.
Derefter:
8 min 75% + 2 min pause m. lav intensitet – 55-60%
7 min 75% + 2 min pause m. lav intensitet – 55-60%
6 min 75% + 2 min pause m. lav intensitet – 55-60%
8 x 20 sek. MAX + 40 sek. pause
10 min rul af i små gear

Heldigvis var det ikke stinkende hårdt i de lange pas – kun de 8×20 sekunders intervaller. Og man skal jo starte et sted… Jeg vejer stadig 2 kg mere end jeg bør og vil så gerne have dem smidt her i november…

Jeg kæmper for at blive bedre til at få nok ud af mine pas på hometraineren, så det ikke er hjernedød tidsspilde, men reelt noget, der rykker ved min hastighed og udholdenhed. Jeg har lokket træner Jeanne ud til mig på mandag for dels at tale om næste års mål og plan og derudover se på min hometrainer-effekt.

I dag forsøgte jeg mig med høj musik fremfor tv og jeg tror, det er vejen frem. Kunne ligesom bedre koncentrere mig og presse mig selv, når jeg ikke blev afledt af skærm.

img_3208

Det er så vigtigt, at jeg passer min cykeltræning de næste måneder. I uge 18 næste år går turen igen til Mallorca på træningslejr, så vinteren skal bl.a. bruges på at blive klar til at få mest muligt ud af opholdet dernede. Der er mange ting at glæde sig til selvom det er vintertid. Der kommer jo også en skiferie til Cervinia!

2 thoughts on “Hvorfor skriver jeg på bloggen…?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s