Forberedelse til Cph Ultra 6-timers løb

Nu har jeg lagt det sidste længere træningspas bag mig. I går løb jeg 24,35 km i den fart, jeg håber at løbe i på lørdag til mit første ultraløb. Det var en fin tur, hvor jeg kom vidt omkring i sommerhusområdet. Fra Havnsø via Vallekilde til Dragsholm, så en rundstrækning på 9 km af landevejene rundt om Dragsholm og hjem igen. En ekstra sløjfe ned omkring Vesterlyng og hen over Vesterlyng Camping.

Her til morgen er jeg vågnet med fine ben – jeg kan generelt ikke mærke de lange ture, så længe jeg holder farten nede. Men jeg har fået ondt i halsen henover natten. Jeg frøs også i går i længere perioder i min t-shirt og min 3/4 lange shorts. Pis. Skal jeg nu til at være syg med 5 dage til race?

Jeg kværner ingefærthe med citron og honning i dag og masser af hvidløg til aften….

Nå, men når det nu går løs på lørdag (for det gør det – om det så bliver på piller), så skal jeg sammen med ca 70 andre ud på ruten rundt om Tueholm sø, som er en 2,22 km rundstrækning. Nogle løber marathon, andre løber 6 timer som stafet. Og så er vi nogle der løber alle 6 timer selv.

Om alt går vel, løber jeg søen rundt 28-29 gange, hvilket vil give mig ca 63 km svarende til 1/2 marathon hver 2. time. Jeg aner ikke, om jeg kan holde den fart, det må tiden vise. Men jeg har trænet rigtig meget i det pace og føler jeg kan blive ved og ved der…Det er ca 10.6 km i timen (5.40 pr km) eller knap 13 minutter pr omgang inkl. depot, som findes det samme sted på ruten hver gang.

Min strategi er, at bryde turen op i timer til at starte med. Hvis det bliver for uoverskueligt, må jeg bryde den ned i mindre bider – enten ½ timer eller bare en runde af gangen. Jeg håber at finde nogen at følges med i perioder som løber samme fart.

Jeg vil gå i depot hver runde og trykke “LAP” på mit ur hver gang, for på den måde at huske mig selv på, at på de

  • ulige runder (runde 1,3,5,7, osv.) skal jeg drikke hver gang, tage en salt stick og en anden mindre snack
  • lige runder (runde 2,4,6,8 osv.) skal jeg tage en gel, en figenstang eller noget andet jeg kender og som har kulhydrat osv.

Der er de bedste depoter på det løb: Jeg var frivillig “Ultra-hjælper” sidste år, så jeg ved at der er både kaffe, cola, vingummi, chokolade, frugt, og ikke mindst lagkage og varm kakao, når man kommer i mål. Jeg tager i øvrigt min egen saft med, for jeg vil gerne vide, at den er blandet, så min mave kan klare det. Den mave har ikke umiddelbart vist sig fra sin bedste side den seneste tid! Mine knæ virker også lidt trætte…

Tøjet afhænger af vejret. Indtil nu er jeg ikke kommet over i de lange tights og har også løbet i korte ærmer i det lune efterår. Jeg tror også, det bliver sådan på lørdag – dog starter jeg med en vest på. Hvis det regner, tager jeg min tynde løbe-regnjakke på/med.

Det bliver så spændende, hvad der venter mig på den anden side af marathondistancen, der har jeg aldrig været før! Håber ikke jeg går kold ved 15 km… Den kommende uge er der bare lidt let træning og en del “carbonloading”, når vi nærmer os race. Efterhånden ved jeg godt, hvad der virker for mig, så jeg tænker at det er det jeg skal. Ikke eksperimentere med noget nyt.

Der kommer mange skønne ALOT’er og løber med eller er frivillige. Det bliver helt sikkert en dejlig dag, uanset hvad der sker! Det har jeg besluttet mig for 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s