Uge 32 – mental forberedelse

I takt med at træningen er blevet nedtrappet – er tankerne trappet op. Den mentale forberedelse er i gang og knokler løs bag øjenlågene. Denne uge har det kun været 10 timers træning, så det har føltes helt let.

Jeg har gjort mig en del tanker om, hvad jeg dels drømmer om for en type race og hvad jeg frygter og forsøgt at forestille mig alt derimellem.

“Dream-race”:

  • Jeg har sovet godt om natten og fået spist godt og drukket godt i dagene op til og jeg er rolig omkring at få en god oplevelse – ingen stress. Min mave driller ikke.
  • Jeg er i flow i svømningen, søgræsset generer ikke, der er havblik, jeg fryser ikke og jeg gennemfører på under 1.20
  • Jeg punkterer ikke på cyklen, der er svag eller ingen vind fra sydøst, det regner ikke og er skiftende sol og skyer, jeg generes ikke af for mange gnavesår og kommer igennem på under 5.45
  • Jeg løber hele turen uden at komme ned og gå, stadig svag eller ingen vind og let skyet, ca 20 grader. Jeg får en mega boost i ALOT power zone, hvor musikken og stemningen er høj. Smiler til mine børn og min familie. Jeg kommer igennem på ca 4.15.
  • Jeg slutter et sted mellem 11.30-12 timer i alt og har smilet hele vejen rundt 🙂

“Race from Hell”:

  • Jeg har ikke lukket et øje hele natten og er mega nervøs og stresset over det. Jeg har fået et udbrud Collitis Ulcerosa og skal på toilettet (ikke for at tisse) 10 gange fra morgenstunden og også i løbet af racet.
  • Jeg hænger fast i søgræs, må svømme bryst halvdelen af vejen, bliver brændt af en brandmand, jeg fryser, og der er høje bølger pga. kraftig vind, og jeg kommer udmattet op af vandet. Det tager mere end 1.40 at gennemføre svømningen.
  • Jeg punkterer mere end de 2 gange, jeg har slanger og udstyr med til at håndtere på cyklingen. Det stormer, der kommer skybrud med hagl og torden, jeg styrter, jeg skal på toilettet hele tiden, det er koldt, jeg har blødende slidsår i lysken, og jeg overvejer at udgå hele vejen rundt. Det tager mere ned 6.30 at gennemføre.
  • Jeg må ned og gå på løbet, har ikke fået taget nok energi undervejs. Når jeg forsøger at løbe, kan jeg ikke få benene til at makke ret. Jeg kommer kun lige rundt i 5.30
  • Det tager mere end 14 timer at gennemføre og jeg hyler af frustration, når jeg krydser målstregen af skuffelse over en elendig oplevelse.

Ugen har budt på lidt af hvert, med et begyndende udsyn til mit “almindelige liv”. Jeg har endda haft tid til at fejre kobberbryllup med min mand, være ude og spise og se en veninde!

Tirsdag fik jeg skiftet dæk og øvet mig i at pumpe med co2 pumpen. Kæden er renset og gennemgået, og jeg har tjekket mine reservedele.

Tirsdag svømmede vi desuden i lagunen. Jeg nåede ikke at svømme hele distancen (2.85 km blev det til). Der var simpelthen så meget søgræs, at jeg hang fast i mine øre- og fingerringe og var nervøs for at tabe dem (NOTE til mig selv – tag smykkerne af på raceday, selvom du plejer at have det hele på…). Jeg blev en kylling og gik op ved kajakklubben, da jeg ikke turde krydse det sidste stykke pga. de mange kite-surfere. Det blæste godt til, så vi havde en del modstrøm og bølger. Det tog en krig at svømme… og der var et par brandmænd… Skidt generalprøve (er der ikke noget med, at det giver en god premiere?)

img_0004-4

Onsdag løb jeg med ALOT (10.8 km) – det var dejligt vejr og vi havde 2 lange intervaller på 2-3 km. Jeg løb i de nye sko (HOKA ARAHI), som jeg dog ikke vil tage på d. 20., men bare gerne vil løbe til.

Torsdag tog jeg den ny-tunede cykel til arbejde og slog en stor bue uden om lufthavnen på vej hjem. Det er altså bare et fedt stræk langs vandet derude i Kongelunden. Sol og næsten ingen vind. Ultimativ skøn følelse. Så kunne jeg holde fri, da jeg kom hjem! (64  km). Lækkert med familiehygge, atletik i TV og strikketøj. Torsdag fik jeg også et par spændende opringninger, som jeg ikke kan afsløre mere om endnu, men snart.

Fredag svømmede vi hele distancen i Ishøj, og det var perfekt vand og vind. Det tog 1. 15, som jeg havde håbet på. 3 km/t. Bum. Sådan må det godt gå om en uge 🙂 Virkelig lækker start på weekenden.

Lørdag tog hele familien til fodboldkamp med Carla for at se hendes første 11-mands kamp. Hun har spillet fodbold i 5 år og selvom hun først bliver 12 til september er hun rykket op på u14 Elite i Brøndby. Hun spillede rigtig godt og de vandt 2-1 over Ølstykke. Derefter 2 timers cykling med 5×5 minutters intervaller (63 km) og 1 times løb (5.05 pr km). Jeg har gjort mig en del tanker om min energiplan og er ved at have det på plads – hvad skal jeg spise og hvor meget skal jeg have med. Jeg har også overvejet forskellige muligheder omkring  hvad jeg skal have på alt efter vejrudsigten.

I morgen søndag kl 10 står den på 2 timers rulletur med de herrer Jan, Kim og Henrik AKA team ALOT of snickers. De har nu også fået lokket mig med til vores lille lokale parkstafet på 4×4 km på et “Vi har lige lavet Ironman to dage før”-hold. Jeg skal løbe som sidste løber, da jeg har et møde på arbejde som slutter kl. 18 samme tid som stafetten starter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s