Vo2 max test vol 2.

På mit arbejde – Professionshøjskolen Metropol – har vi Vo2max udstyr, fordi vi har en række sundhedsfaglige uddannelser bla. Fysioterapeut og Ernæring og Sundhed.

I dag skulle udstyret kalibreres, og der skulle optages en “øve-video” til vores studerende. Jeg havde tilbudt mig som kanin:-)

Sidst jeg fik foretaget en Vo2 max test var det på løbebånd, da vi var en håndfuld klubkammerater, der besøgte Vo2 LAB. Dengang var mit kondital 52.6.

Testet foregik i dag på cykel – og de to test er derfor ikke direkte sammenlignelige. Man kan ikke presse sig selv helt så meget på cykel som ved løb, så test-resultaterne er ofte en anelse lavere på cykel.

Jeg startede med 50 Watt i belastning og holdt en god kadence. Langsomt blev belastningen tungere og tungere, og jeg endte med 317 Watt. Jeg kørte i 11 minutter og havde en max puls på 186.

Mit nye kondital er dermed 60,6 – altså ret meget bedre end i november, selvom de to test ikke kan sammenlignes direkte. Jeg vejer det samme som dengang, men jeg var off season og på vej tilbage efter en mindre “vrid”skade i ankel og knæ.

Vi påtænker endnu en test i august.

Se alle data og grafer i denne pdf

Sku da meget godt sådan en helt “almindelig” onsdag!

Jeg fejrede det med knap 13 km løbetur, da jeg kom hjem.

IMG_3035.JPG

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s