Tabata

Jeg er vild med at være i Havnsø – selvom denne påske er anerledes end de sidste mange. Lady mangler. Vi dryssede hendes aske i havet i går – på hende yndlingsspot ved havnen. Så spiste vi en stor is bagefter – årets første.

Træning er meget sjovere heroppe. I går cyklede jeg 1½ time i “bjergene”  – Veddinge bakker – hårde intervaller opad og skøn fart nedad. Og den smukkeste udsigt ud over Sejerøbugten og det bakkede landskab. I dag en times løbetur med i at 7 x 4 min Tabata intervaller. Og jeg for også stadig klaret 20 min Core 5 gange om ugen.

Et Tabata interval består af 4 minutter – opdelt i 4 mindre pas af 1 min, hvor jeg sprinter 40 sek og løber langsomt 20 sek. Det gør jeg i alt 4 gange = 4 min. Så løber jeg langsomt 2 min. Herefter gentages de 4 min. I dag var jeg både på asfalt og på heden og langs vandet. Intervallerne blev yderligere udfordret af ret heftig vind. I medvind lå jeg omkring 4 min pr km i de 40 sek sprint – i modvind fik jeg dem lige ned på 4.45/4.50… 7 x 4 minutter.

Intervaller er sjove, fordi de bryder løbeturen op i mange må bidder – så man opdager ikke, at man bliver træt eller udmattet.

Jeg løber også gerne 10-20-30 intervaller – altså fx 3 x 5 min med 10-20-30. Faktisk burde det hedde 30-20-10, for de består af 30 sekunders roligt løb, 20 sek i op-tempo og 10 sek spurt – all out. De er sjove på de korte ture – fx dem a ca 30 min varighed.

Jeg veksler gerne mellem Tabata, 30-20-10 og de lidt længere intervaller af fx 800-1000 m med tilsvarende distance roligt imellem gentaget 4-5-6 gange.

Tankerne flyver – både på cyklen og i løbeskoene – heroppe i Havnsø. Vi er gået i gang med at undersøge, hvilken type ny hund vi kunne tænke os. Det er faktisk ret svært.

 …og så faldt jeg også lige over dette citat, som jeg synes gav mening i dag.
citat

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s