Deal with it!

Colitis og/eller IRONMAN: jeg har taget kontrollen tilbage! Siden jeg gik helt kold i søndags, har jeg holdt fuldstændig træningsfri. Indtil nu 3 hele døgn. Lænet mig tilbage; sovet, læst, spist, badet, gået tur med Balder, skrevet, tænkt, grædt, talt og været sammen med familie og gode mennesker.

Der er kommet virkelig mange fine hilsner og gode råd fra nær og fjern og af mange kanaler. Selv Carla sagde “Der er godt nok mange, der tænker på dig, mor”. Det varmer helt enormt meget! Da jeg startede med at skrive dagbog online, havde jeg ingen forestillinger om, at mennesker jeg slet ikke kender, ville have indflydelse på mit liv, men sådan er det nu. Jeg synes ikke, det er nemt at skrive om Colitis, og jeg kan være bange for, om jeg udstiller mig selv. Men jeg VIL ikke kun skrive, når der er podiepladseringer og det hele kører som smurt. Der er altid bakkedale og bølgetoppe. Og begge sider af livet, hører med.

Mandag skiftede mit humør hver halve time fra overskud til underskud: jeg læste rigtig meget på Colitis Ulcerosa foreningens hjemmeside (ccf.dk) og fandt bl.a. en udmærket folder om ernæring og livsstil. Der stod mange fine ting – også at motion – ej heller megen og højintensiv motion – er med til hverken at forværre eller fremprovokere et udbrud. Det er stress heller ikke.  Low FODMAP diæten blev nævnt – et af de råd, jeg har fået flere andre steder fra, som den eneste diæt, der har videnskabeligt belæg for rent faktisk at virke på tarmbetændelsessygdomme og irritereret tyktarm.

SÅÅåå: Kort tid efter denne mandag var pigerne og jeg på vej på biblioteket for låne bøger om low FODMAP diæten. Og mens jeg sad og læste i de nylånte bøger, skiftevis troede jeg på, at jeg ku klare udelukkelsesdiæten og mistede fuldstændig modet på det. Mark havde allerede været ude at handle, og da jeg skulle til at lave aftensmad, mistede jeg helt troen på det: kunne slet ikke overskue at lave om på alt det, som jeg IKKE må spise i de næste 4-8 uger.

Mark var fantastisk! Hver gang jeg havde et dyk i energi og motivation, fjernede han forhindringen: Kørte ned og handlede en gang til (lactosefri og hvedefri), tømte opvaskemaskinen, ryddede køkkenet osv.) sådan at jeg fra det øjeblik af, allerede var i gang med diæten. Og jeg fik rent faktisk frembragt et måltid efter low FODMAP diæten, som virkelig var velsmagende.

Så nu har jeg taget kontrollen tilbage! Tirsdag og onsdag har jeg kun haft ÉT toiletbesøg pr dag. OG…Jeg har undersøgt hvilke lactose- og glutenfri energiprodukter, der findes til de lange træninger og under race og fået en fin anbefaling af Iben Stougaard til organicsports.dk og deres 226ers. Jeg skrev straks til dem for at høre mere 🙂

Selvom jeg har besluttet ikke at træne 5 hele dage, spiller min hjerne mig hele tiden et pus. Efter planen ville jeg cykle til Veddinge bakker tirsdag og retur onsdag, men det droppede jeg for at give min krop RO PÅ, men da dagen kom, syntes jeg da godt, at jeg lige kunne cykle derop, for vejret var lækkert og benene udhvilede. Men jeg har taget beslutningen om at jeg først vil træne på fredag, hvis kroppen tillader det, så det er det jeg gør. BASTA.

Så selvom humøret, energien og motivationen stadig svinger, så er jeg “back in control”! I hvert fald ind til jeg har været ude at løbe næste gang….

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s