Puls-zonerne på plads

Sådan en lørdag med lidt træning på 8. dag i træk er ret fedt! Særligt når jeg endelig har fået mit nye legetøj til rigtigt at virke. Siden vi fik testet Vo2 MAX i sidste uge, har jeg forsøgt at få mit gamle pulsbælte fra Garmin Forerunner 210 til at tale sammen med mit nye (købt brugt) Garmin Forerunner 910xt. Det har mega drillet. Jeg har ikke kunne finde den knap, hvor jeg har kunne få uret til at søge efter censoren. Jeg har tjekket manualer og endte med at spørge klubkammi om hjælp. Han endte med at forære mig en af sine egne censorer og en strap, og så fandt jeg knappen på uret…

Jeg har fået tastet max puls ind for henholdsvis løb og cykel – to forskellige maxpulser. Jeg har modtaget Jeannes zoner som lidt anderledes end Vo2 Labs. Hun skriver sådan her:

  • Zone 1: 70-75% = Restitution, dette til lange rolige pas.
  • Zone 2: 76-81% = Udholdenhed, steady state! Den kommer vi til at bruge meget. Deromkring kommer hele race day til af forløbe.
  • Zone 3: 82-87% = Aerob kapacitet er hjerte- og kredsløbstræning og styrker din grundform. Træning indenfor denne zone er hård, men ikke hårdere, end du føler et vis flow i løbet. Tempo træning.
  • Zone 4: 88-94% = Aerob tærskel træning. AT- træning er meget effektiv. Det betyder, at du bliver bedre til at holde en høj intensitet og eliminere mælkesyren.
  • Zone 5: 95-100% = Anaerob træning. Det er MAX ydeevne og musklerne arbejder uden ilt. 

Så i dag var jeg endelig klar til at teste mit ur både på HT og i OFF bike run.

Jeg fik heldigvis selskab i kælderen. Det er første gang Balder har lagt sig hos mig, når jeg sidder på HT. Første gang hoppede han op og fik poten lidt i klemme mellem pedal og stel og det har virket som om, han ikke gad lytte til støjen 🙂 Men i dag lå han der i 3 kvarter – mega hyggeligt, når jeg er alene på mit værelse i kælderen. “Mamas cave” som Jeanne kalder den…:-)

Jeg skulle køre 75 min AT-træning + acceleration:

  • 10 min opvarmning
  • 5 min 85%
  • 4×7 min (3 min 85-90% + 30 sek all out acc. 3 min 85-90% + 30 sek. all out acc) + 3 min pause mellem. (40 min)
  • 10×30/30 max/løs
  • 10 min af rul

Jeg nåede op på 92%. Og det er godt for jeg har haft svært ved at få pulsen op på HT. Bagefter Off bike i 20 min incl. 4x200m 4:10/300m 5:00. Her tog jeg Balder med i parken. Han kunne ikke følge med…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s