Klor-allergi?

Nu er indendørs svømmesæsonen startet og vi er kommet ind i svømmehallerne. Jeg havde da lykkelig glemt, hvordan det er, jeg lyder og ser ud efter en tur i klorvandet!

Der går ikke lang tid efter jeg kommet op af vandet, før jeg begynder at nyse og sprutte. Det fortsætter så hele aftenen og også gerne dagen efter. Hvis jeg har svømmet om morgenen, varer det hele dagen før det aftager en smule. Jeg kan stadig mærke en kløen i halsen mere end 24 timer efter en svømmetur.

Jeg oplever ikke den samme irritation, når jeg svømmer i hav.

klorvand.jpg

Mens jeg svømmer, kan jeg mærke, at der ryger lidt vand op i næsen under en vejrtrækning, som siver ned i svælget bag næsen. Ind imellem har jeg held med at få det til at løbe ud igen i timerne efter en svømmetur ved at vende hovedet nedad.

Det er simpelthen så generende, og der går hele dage med det efter en svømmetur. Jeg kalder det “svømmenæse”, men folk omkring mig tror jo jeg smitter! Jeg støjer helt vildt på kontoret og andre steder, når jeg sidder der og har nyseflip. Jeg kan næsten ikke være i min krop.

Nu må der gøres noget ved det! Jeg har Googlet lidt – og folk der er allergiske overfor klorvand, har oftest en hudreaktion i form af eksem. Det har jeg ikke.

Hvem ved så noget om det? Jeg kontaktede Astma og allergiforbundet, som anbefaler, at jeg taler med en Øre, næse- & hals læge. Det vil jeg gøre. Men først kører jeg ud til Svømmespecialisten og køber mig en næseklemme i eftermiddag og ser om ikke det kan gøre det!

7 thoughts on “Klor-allergi?

  1. Nej, men det er det for jeg svømmer ikke med næseklemme i havet eller i søer og der er ingen problemer – det er kun i klorvand. Jeg har efterhånden hørt om mange der døjer med det samme.

   Like

   1. Tak for svar jeg har døjet med det i.mange år men har ikke fundet en løsning. Så det prøver jeg

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s