Sejrens sødme – Klubmesterskabet generobret 2017

Karrebæksminde Triatlon – du var skøn, du var faneme lækker i år med det optimale letoverskyede vejr, 16 grader friske vand og friske vindforhold. Den der vaskemaskine-start med ca 1400 svømmere på én fælles start vender jeg lige tilbage til, men nøj sikken en triatlon-ALOT-klubmesterskabsfest.

Jeg fik et herligt lift med de 2 ALOT-kammier og champs René og Kenneth og det var dejligt at have god tid til check in og til at tjekke det nye område ud, som var ændret siden sidste år. Jeg mødte mange gamle og nye kendinge bla. Sisse fra min 10. klasse på Brøderup, Jørgen og Kenneth fra Mallorca, Pernille som er tidl. stud fra Metropol, Randi fra Glostrup og Tine som er yndlingspædagog fra Carlas klub.

Indrømmet – jeg havde høje forventninger til dagens kvarte distance (950 m svømning, 45 km cykling og 10.5 km løb). Mine nærmeste konkurrenter stillede af forskellige årsager ikke op, så jeg havde sat mig for at forsøge at komme under 2.5 time og for at teste noget mindst lige så vigtigt: vandfast make-up:-). Der var en vis risiko for at svømme i blinde med sort-sværtede svømme-brille-glas og risiko for at komme i mål som “panda” – men hey det gik mægtig fint og nu har jeg testet det før sommerens kommende stævner.

Det fede ved ALOT er ikke kun, at vi møder så talstærkt op som vi gjorde i dag, selvom vi manglede en del af de trofaste og rutinerede, men hepperne kommer også den lange vej. Særligt glad var jeg for at se Caroline og hendes dejlige børn (og mor og hund) og Henny som kom hele vejen på cykel fra Kbh.

Svømning.

Kl. 12 gik starten til én fælles start for alle de ca 1400 deltagere. Det er altså for mange på en gang på så kort en distance, selvom der var en relativt velfungerede self-seating. Jeg fik placeret mig rigtigt i gruppen, der forventede at svømme mellem 15 og 20 minutter. Det var en crazy vaskemaskine fornemmelse, hvor de første 400 m nærmest bare var en “drive, plaske og orientere sig” oplevelse. Intet flow.

Ved den første bøje lå vi vel ca 50 personer og trådte vande og ventede på at komme rundt om den, og jeg fik et kæmpe trælår af en medsvømmer – piv…

På det lange lige stræk havde vi til gengæld medstrøm og det var skønt. Jeg lagde mig godt ude til venstre med lidt afstand til feltet og fandt et godt flow. Det holdt rundt om den sidste bøje og hele vejen i mål. Det føltes som om svømningen var hurtigt overstået. Jeg kom op efter ca 17 minutter og satte i løb til T1.

Man bør nok overveje at have flere heat med færre svømmere pr heat og også have tidsmåtter tæt på vandkanten så det kan blive lidt mere rullende start. Det ville give hele oplevelsen det sidste løft 🙂

Cykling

Jeg fedtede lidt med at få sandet af fødderne, og transitionzonen / T1 var en noget sandet og stenet affære. Jeg bar nærmest min cykel ud af T1 hen til mountline. Men ud på ruten kom vi da, selvom vi stod en del i kø for at komme op på cyklerne.

Jeg havde sgu gode ben på den cykel i dag! Jeg overhalede en del og blev sjældent overhalet. Ruten var først på små landeveje frem til Biserup med en del sving – og det sidst stræk tilbage mod Karrebæk var på stor landevej – primært op af bakke med side/modvind.

Jeg lå længe og battlede med et par stærke piger, men til sidst overhalede de mig ikke mere og der blev færre og færre piger omkring mig. Så var der kun herrer at slås med:-)

Løb

Ruten gik langs stranden rundt om campingpladsen og ud i sommerhusområdet af 2 omgange. Der var et ca 500 m langt stræk med grus og småsten, ja endda sand og det var lidt sejt. Men jeg holder god pace og sætter mig for at gå efter at overhale damer – alle dem jeg kan se. Det virker.

Jeg må sige, at langt de fleste ting spillede bare i dag. Jeg fik disponeret alting rigtig – min mad, mine kræfter osv. Jeg sov faktisk ikke engang særlig godt i nat, så det er fint at resten lykkedes.

Jeg overhaler Jørgen fra Mallorca ved 8 km ca og Nikolaj fra ALOT henter mig lige på målstregen med to sekunder…. målstregsbattle!

Jeg vinder ALOT klubmesterskabet 2017 med mere end 20 min ned til nr 2, den seje svømmer Ann Louise. Podiet var sjovt – ret klistret med rosé-bobler og speak. Jeg kommer hjem med lidt lodtrækningspræmier fra Charlotte Bircow ovenikøbet 🙂 Mums. 

Fed stemning på havnen med Jokeren, der optrådte og et lille publikumsløb på 2,5 km for børn og barnlige sjæle kl 16.30:-)

Dagen i tal.

Jeg slutter i tiden 2.25.44 (10 min hurtigere end sidste år!), som nr 2 (!) ud af 59 i min Age group (40-44 år) og som nr 25 ud af 381 kvinder overall.

Jeg svømmede på 19 min inkl. løbet til T1 og kørte 36 km/t på cyklen.

Jeg løb 4.43 pr km – lidt langsommere end sidste år, men ruten var også på lidt mere grus i år og måske en anelse længere?

Der er kun 5 hurtigere ALOT’er end mig – top tre herrer og Christian, der hentede mig på cyklen, og Nikolaj der napper mig på målstregen.

Det er sgu svært at være sur sådan en dag som i dag. Der kommer flere billeder de nærmeste dage.

Se flere billeder fra Karrebæksminde af Gitte Vognsen

PS den korrigerede resultatliste viste faktisk at jeg var nr 1. i AG

3 thoughts on “Sejrens sødme – Klubmesterskabet generobret 2017

  1. Syntes godt jeg så dig dernede 😊Nu har jeg jo fulgt din blog og du aner ikke hvem jeg er😂 Men jeg var lige ved at gå hen og hilse😊
    Er fuldstændig enig i dine betragtninger omkring løbet – især det med svømningen må de lave om til til næste år. 1200 deltager i vandet på en gang er ALT alt for meget. Og så kan man jo heller ikke regne med sin svømmetid. Jeg satte selv uret da jeg gik i vandet og min egen tid er over 1 1/2 min hurtigere end den officielle.
    Men når det så er sagt, så var det er vildt fedt stævne 🙌🏻🙌🏻🙌🏻
    Kæmpe stort tillykke med sejren og jeg ser frem til at følge dig hele sommeren💪🏼🏊‍♀️🚴🏻‍♀️🏃🏻‍♀️

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s