Fantastiske foreninger – udkast

I morges da jeg for første gang i år og i denne træningssæson – ja faktisk for første gang nogensinde, slog en “omvej” omkring Farum fra Glostrup på min racer på vej til mit job på Nørrebro for at få lidt ekstra cykeltid i benene, havde jeg god tid til at tænke.

Solen skinnede – det var hele 7 grader og ingen videre vind, og vejene var tørre, min forskifter drillede og peb lidt, og jeg forbandede, at jeg ikke havde fået det efterset inden jeg tog afsted. Men nøj, det var lækkert at cykle ude fremfor hjemme i min kælder 🙂

Hvad tænkte jeg så på? Jo, jeg tænkte på min klub ALOT, som vi er i gang med at indstille til TV2 Lorrys pris som FANTASTISK FORENING.

I vores motivation til prisen bliver vi bedt om at tage stilling til følgende, og jeg skal sammen med et par andre sætte ord på, så her følger et udkast.

Hvordan vil I beskrive jeres forening?

Vores klub er ikke bare en almindelig løbe- og triatlonklub med faste ugentlige træninger af forskellig karakter, hvor du bare kommer for at træne, ikke taler med nogen undervejs og skynder dig hjem. ALOT er meget, meget mere end det.

Det unikke i ALOT er det vi er sammen om på tværs af alder, ambitioner, løbe/cykle/svømme-hastigheder, indkomstklasser, køn og øvrige forhold. Du behøver ikke leve op til noget. Du kan komme som du er. I det humør du er i. I den sundhedstilstand du er i…

I ALOT er der et sikkerhedsnet i dagligdagen og indimellem en redningsplanke. ALOT er nemlig lidt ligesom en kombination af din allerbedste ven, “Mads og Monopolet”, din læge, din coach og din diætist. Når man løber side om side eller sidder i saunaen efter træning, når man mødes på RACE-day, når vi fester sammen til nytårs- og sommerfest bliver stort og småt drøftet: arbejdssituationer, parforhold og børneopdragelse behandles i flæng med overvejelser om “nyt gear”, ambitioner i forhold til sporten, helbred og skavanker – ind imellem krydret med livets helt store spørgsmål.

I ALOT er det er ok at dele stort og småt, det ok at være “nede” eller svag i en periode og det er samtidig ok at være stærk og sej. Træningerne er en tidslomme, hvor alt andet fra hverdagen træder i baggrunden. Du ER bare. Her og nu. Med snak, latter, blod, sved og tårer.

ALOT-træningen er en ting, noget andet er ALOT-hep! Man kan regne med en ALOTTER og ofte gerne dennes familie, som den ultimative hepper, hvad enten det er til små “Brugsen-løb” i Taastrup eller til IRONman i København, hvor “ALOT Power Zone” under Diamanten fyrrer op for musikken og dansen. Vi møder talstærkt op og hepper på klubkammerater og naturligvis også alle andre atleter. Og vi tager husfotografen med og deler ivrigt billeder af og med hinanden.

EN ALOT-træner er frivillig, vedholdende, motiverende, underholdende, rummelig og engagerende. Trænere vikarierer for hinanden, og det er meget sjældent at træning aflyses. Oftere kommer der flere træningspas til i løbet af ugen ud over de faste. De arrangeres spontant via vores Facebook gruppe.

Det kan godt være at både løb og TRI er individuelle sportsgrene på RACE-day, men hele resten af året er vi et HOLD, som stiller op i vores fine fælles røde farver og er stolte af det.

Hvorfor skal I vinde prisen?

ALOT vil gerne vinde prisen som FANTASTISK FORENING for at få Albertslund kommunes øjne op for at vi mangler et klubhus.

Hvad skal pengene bruges til hvis I vinder?

Tilskud til et klubhus.

 

One thought on “Fantastiske foreninger – udkast

 1. Her er et super indspark fra Lone, som vi skal have flettet sammen!

  Hvis man tror det er lidt farligt at melde sig ind i en tri klub, fordi fordommene dikterer at man skal være vildt god eller konkurrere på højt plan, så kan du godt tro om igen. Vi starter alle et sted, om vi så har trænet i mange år eller bare gerne vil have motivationen til at komme i gang.

  Hos ALOT er der plads til alle. Både for hygge motionisten og til konkurrence mennesket og alt der imellem. Men fællesnævneren er netop fællesskabet. Fællesskabet som går på tværs af alder og kompetencer og ønsker om niveau. Det er det som er så fedt i ved ALOT. Der er altid max opbakning, om du så runder din første 5 km eller lige har lavet din 10. Ironman.

  Alle nye bliver taget imod med åbne arme, nysgerrighed og et ønske om at du bliver en del af familien. Der er mange frivillige, om det er trænerne, dem der hjælper til ved alle arrangementerne og stævner, dem der står for at bage kage, hepperne eller bare de utallige ”ambassadører” som du ser fast til træningen og ger med til at gøre det hyggeligt og velkomment, når du kommer til træningen. Dem der siger, ses vi på søndag? Og som er med til at holde dig ved ilden og roser de små sejre i hverdagen.

  Min personlige beretning:
  Jeg har dyrket meget forskellig sport i mit liv, men jeg har aldrig været i en klub. Jeg begyndte først at løbe for ca. 2 år siden, da jeg startede på et nyt arbejde. Tilfældet var, at jeg kom til at sidde 3 kollegaer, som stillede op i lidt små løb her og der, og specielt mini tri, som jeg altid gerne har ville prøve. Så ja jeg hægtede mig på dem. De fortalte mig om ALOT. Straks tænkte jeg… åhh gud, jeg orker ikke være i en klub, hvor alle bare er super gode og stræber efter konkurrence og ikke mindst kun taler om sport og udstyr… men mine fordomme blev gjort til skamme!

  Fra første dag… hvor jeg jo var på totalt fremmed grund, var alle andre åbne og imødekommende. Alle taler med alle, nye som gamle. Da der er mange som har hængt ved i mange år, så giver det måske et overskud og lyst til at få nye venner i familien. Der blev taget højde for niveau og kunnen i de forskellige discipliner og trænerne ser dig og gør hvad de kan for at jeg avancerer netop på mit niveau.

  Jeg har aldrig oplevet hvad det betød at være i en klub. Jeg må sige at jeg er så positiv og overrasket over den ånd der er. Den åbenhed og kærlighed til de medmennesker, som vi træner med. Følger med i deres privat- og træningsliv, alt efter hvor meget vi ønsker at dele. Villigheden til at udvikle og følges ad. Til at hjælpe hinanden, både med motivationen og selvfølgelig det rigtige udstyr  vi KENDER hinanden. Og når nogen har været væk pga. Skade eller andet, så bliver der spurgt efter dem og budt kærligt velkommen med spas når de er tilbage igen.

  For mig personligt betyder klubben et frirum, hvor jeg kan få motivation til min træning, lærer teknikker og blive bedre. Men lige så meget glæder jeg mig til at se mine klubkammerater til hver træning, følge deres udvikling, få en hygge sludder på løbeturen, som regel pyntet med et godt grin. Jeg får støtte og opbakning. Det er min anden familie, som altid er der.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s