Kronborg Ironman 70.3

Nu holder jeg ferie!

Ikke mere træningsplan, intervalpas, jonglering med kost og sove-behov, familie/træningslogistik og ikke flere gels, energidrik og alkoholfrie øl. Nu er jeg klar til 4 uger i USA med tid til at spille spil, sjov og spas med ungerne og manden, sove længe, spise god mad og drikke vin (og kun træne af lyst!)

Det var en fest i dag i Helsingør til Kronborg Ironman 70.3. Ironman er ikke en distance, sådan som mange tror og man sætter ofte lighedstegn mellem “at lave en Ironman” og det at svømme 3,8, cykle 180 og løbe er marathon. Ironman afvikler også den halve distance, kaldet 70.3 og dækker over distancen til 1/2 jernmand i amerikanske miles.

Det var et fedt race! Og også lidt hårdt til sidst. Jeg havde afleveret alt udstyr i går og sov fantastisk i nat. Stod op kl 5 og var afsted lidt i 6. Vi skulle være ude af skiftezonen kl 8, så selvom jeg først skulle i vandet 9.30, skulle jeg op og sætte væske på cyklen, pumpe den og tjekke det sidste.

Jeg fik sendt Henrik – min gamle ven fra efterskolen- godt afsted med de hurtige mænd kl 8 og også taget imod ham, da han kom op af vandet. Så gik jeg i “Athletes garden” og kravlede i våddragten, afleverede min bagage og mødtes med coach Jeanne, som gav mig den sidste peptalk.

Ned til havnekanten og finde min plads i køen af kvinder. Vi skulle selv placere os efter forventet svømmetid og derefter hoppe i vandet et par stykker af gangen. Det var en mægtig fin løsning med sådan en rullende start fremfor massestart, som jeg godt kan frygte lidt. Jeg svømmede rigtig godt med en flok damer i ca samme hastighed og havde en virkelig god svømmeoplevelse – roligt og steady med en del vandmænd, som jeg enten svømmede ind i eller fik fat i med hænderne i de enkelte svømmetag.

Ironman er mega tjekkede til at afvikle tri, med en lille rampe kom vi op af vandet i den gamle færgehavn og derfra en meget lang skiftezone, før vi kunne hoppe på cyklen. Tror der har været på 7-800 m, fra havnekanten ned langs Kulturværftet, nappe cykelpose, ind i skiftetelt, smide våddragt i posen, aflevere posen, løbe i cykelsko ned til bunden af “cykelzonen”, snuppe sin cykel, løbe uf af t1, under en bro og så kom Mountline endelig og adgang til cyklen.

Afsted med mig og ud i vinden. Op langs Strandvejen mod Hornbæk i modvind og så et loop ind over land. Jeg holder en jævn, men ikke prangende fart. Endnu en runde a 45 km. Jeg tog gel eller figenstang hver 30 min og skyllede ned med vand. Efter ca 75 km var jeg nødt til at hoppe på toilet, da det ikke lykkedes mig at klare det på anden vis på cyklen…

T2 var mere hurtigt, man afleverer bare sin cykel til en frivillig, napper sin løbepose, løber i teltet og skifter til løbesko og smider cykelpose i container og så afsted! 4 runder a 5,25 km i 8-taller rundt om henholdsvis Kronborg og op i byen. Mødte Henrik på første runde og overhalede klubkammi Kenneth undervejs. Dejligt mange publikummer og coach Jeanne ved depotet med et par gode råd. Jeg var flyvende de første 10 km så faldt farten men stadig hæderlige ben. Gel og vand hver 5 km.

img_4727

Det sidste 8 tal var jeg sgu lidt træt men ku jo se målstregen og fik lidt fart de sidste par km. Målstregen var en fest – jeg er så vild med den sidste spurt, i dag uden tårer, den er bare for kort – gid der var målopløb på et længere stræk, så det ikke kun tager 7 sekunder 🙂

img_4726

Både veninde Schultz med unger (Henriks kone) og kollega Charlotte var dejlig hep undervejs. Foruden Jeanne og kæreste. Ca 18* og sol og skyer på skift, 7-8 m/s.

Jeg slutter som nr. 9 i min age Group og nr. 39 blandt kvinderne. Jeg slår ikke PR som jeg håbede, men jeg havde en dejlig tur (og jeg var hurtigere end alle de mænd, jeg battlede mod – inkl. direktøren, dekanen og konsulenten på Metropol )!

img_4724

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s